Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за зимни гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос за зимни гуми

Привет колеги
    Въпроса ми е следния мога ли да карам с алуминиеви джанти през зимата или не?Защото съм чувал,че алуминия се е пукал от студа и имало вероятност при удар джантата да се счупи много по лесно.
    Ако няма проблем да се кара с алуминеви джанти какви гуми ще ми препоръчате да си взема,става въпрос за 16-ски гуми за Алфа 146 ТИ-ка.До скоро си търсих стоманени джанти 15-ки за зимният комплект гуми,защото 14-ки немогат да станат защото апаратите и дисковете са по големи и затова питам дали е възможно,ако не си намеря железни джанти 15-ски,да ползвам алуминиевите джанти и през зимата и какви гуми бихте ми препоръчали ако остана на 16-ските

Аз съм карал зимата с алуминиеви, нямаше проблеми - бяха ми оригиналните на ти-ката. 16-ките не ти ги препоръчвам. Първо зимна нископрофилна гума е бая пари. Второ по нашите хубави пътища, еле пък зимата като знам какви трапове се отварят, тия гуми/джанти ще ги направиш на краставици.
    Търси най-високата възможна гума 15 (аз карах със 185/60) и стоманени джанти. Ако сложиш алуминиеви, гледай да не са от моделите с тънки спици, даже без спици най-добре.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщение
      ... 14-ки немогат да станат защото апаратите и дисковете са по големи ...
      Ей, да му се невиди. Тъкмо се бях нагласил да си ползвам зимните от фиатчето.

Между другото колко е междуболтовото разстояние на 146 - стандартни ли са или зависи от модификацията?
      Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение
        Ей, да му се невиди. Тъкмо се бях нагласил да си ползвам зимните от фиатчето.

Между другото колко е междуболтовото разстояние на 146 - стандартни ли са или зависи от модификацията?
        еднакво е за всички 146 - 4х98

Comment

Моят съвет за зимата е мах малък размер на джантите. Ако можеш сложи си 14 или 15, просто цените на новите зимни гуми са поносими. Не се казал какви ще взимаш нови или 2-ръка.

Цените на 16 са като на 17 високи, и няма смисъл, а това дали да са железни или алуминиеви всеки си решава, аз съм за алуминиевите. Нищо им няма и зимата да се карат, въпрос на вкус и пари.

Успех колега!
          sigpic
          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
          0889 636 093

Comment

Добре де, ако предположим, че джантите станат на спирачните апарати няма ли алфата да стане прекалено ниска с 175/65/14.
            Какво ще кажете?

Comment

14ки няма да ти станат на предните колела със сигурност. Това разбира се ако си 146ТИ и ако не са ти сменяни предните дискове. Моя съвет е да си вземеш едни 15ки железни (към 100лв) и висока гума - 185/60 не би трябвало да ти прави проблем, но нека колегите, които са с 15ки да кажат какво слагат.

П.П. и на 1.8тс май 14ки не стават

Comment

14' няма да станат, 1,8 също е с големи дискове, а 175/65/14 е колкото стандартния размер 185/60/14

Comment

ясно...

Comment

току що влизам във форума
                    ами колеги 14-ки не стават заради дисковете а относно 16-ките алуминиеви не ми се иска да ги ломя зимата пък и се пак пътувам често дори и през зимата,а много ми се иска да си намееря 15-ки железни,но не оспявам доста време вече

Comment

До скоро тук във форума се продаваха железни джанти а аз карам зимата със 185/55/15
                      ALFA ROMEO 145 1.8TS ex ALFA ROMEO 156 2.4JTD ex
                      ALFA ROMEO 147 1.9JTD ex
                      ALFA ROMEO 155 2.5 v6 ex
                      ALFA ROMEO GT 1.9JTD now

Comment

в този му ред и аз да запитам за зимни гуми кой е по добрия вариант сега карам с 195-50-15, но смятам за зимата или същия или 185-60-15?
                        Alfa Romeo 159

Comment

Ако влизат 185/60 е по-добре. По-висока - по-добре за дупките, по-тясна - по-добре върху сняг и естествено е по-евтина.

Comment

Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
                            Ако влизат 185/60 е по-добре. По-висока - по-добре за дупките, по-тясна - по-добре върху сняг и естествено е по-евтина.
                            Не знам дали влизат за това питам ще паснат ли?
                            Alfa Romeo 159

Comment

195/50/16 - 576мм. диаметър ; 185/60/15 - 603мм. диаметър. Разликата между двата размера е 27мм. и мисля, че няма да имаш проблеми,стига да не си с ниско окачване. Аз също съм се ориентирал към такива зимни.
                              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 95'EX
                              Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 04'

Comment

Working...
                              X